Известие

Collapse
No announcement yet.

Грешка P0325?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Грешка P0325?

Здравейте колеги,имам 156 selespeed 2.0,то проблемите със селето едно на ръка,ама лампата за диагностика и тя светна,закачих unidiag и ми дава тая грешка"P0325 knock sensor 1 circuit malfunction (bank 1 or single sensor ".Някой може ли да ми каже какъв е тоя сензор и къде се намира?

http://www.gasgoo.com/auto-parts-tra...CK-SENSOR.html
    Търрси го покрай гарнитурата на главата. На алфа нямам идея къде точно се намира !

Comment

Защо си мисля че е от вътрешната страна на блока (към коша на купето ) този дето е по кум скоростната кутия е за оборотите а този които е по в средаат е за детонациите.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

Точно така. Отзад под смукателните колектори в средата на блока е. Може да се бръкне с ръка до него като се махне маркуча който е преди дросела, ако трябва и целия дросел да се откачи за повече място за бъркане. С 10 ключе мисля, че беше, но не съм сигурен се развива болта и се вади датчика.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

После мисля че трябваше да се затегне по учебник, щото все пак детонации отчита......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
            После мисля че трябваше да се затегне по учебник, щото все пак детонации отчита......
            На колко Нм?

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              На колко Нм?
              Е сега ще се учим ли?

Може проблема да не е в сензора, а двигателя да прави детонации които сензора отчита. При първите детонации има корекция на предварението , но ако и след тях отново има детонации сензора ги отчита и затова изписва такава грешка.
              Не питай учило, питай патило!
              Имам един такъв почти нов който ми виси само защото някой реши че е проблем в сензора.
              Last edited by fiore; d.m.y г., 10:36.
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                Е сега ще се учим ли?

Може проблема да не е в сензора, а двигателя да прави детонации които сензора отчита. При първите детонации има корекция на предварението , но ако и след тях отново има детонации сензора ги отчита и затова изписва такава грешка.
                Не питай учило, питай патило!
                Имам един такъв почти нов който ми виси само защото някой реши че е проблем в сензора.
                А знаеш ли как се проверява сензора?

Comment

Мериш му съпротивлението. Трябва да е точно 1 мегаом/1000 килоома.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                    Мериш му съпротивлението. Трябва да е точно 1 мегаом/1000 килоома.
                    и какво ще ти покаже? Четох как се проверява като е свален. Пуска се да се мери съпротивлението и съвсем леко се почуква с метален предмет. трябва да се променя стойността
                    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                    sprint tropheo
                    155/1.8
                    156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                      и какво ще ти покаже? Четох как се проверява като е свален. Пуска се да се мери съпротивлението и съвсем леко се почуква с метален предмет. трябва да се променя стойността
                      Да, щях да го пиша това, но си ме изпреварил. Този датчик улавя звуковите трептения в даден честотен диапазон (в този който обикновено мотора звънти когато има детонационно горене) и по този начин отчита. Дори когато мотора работи ако вземем гаечен ключ и чукнем леко по блока няколко пъти близо до датчика трябва мотора да си промени оборотите за момент.

Comment

Мерси за помоща колеги тея дни ще я направя тая операция

Comment

Датчика е пиезокерамичен и най-сигурният начин е с осцилоскоп. Пиезокерамичната пластна генерира напрежение при деформация. Импулса обаче е толкова кратък, че според мен трудно ще се улови с мултицет. Това за датчика.
                          Сега по въпроса:
                          Ако караш с 100 октана или на газ, е напълно възможно да го запише като грешка,тъй като ECU-to "бута" аванс и чака да "чуе" детонации. Има заложени граници, и ако в тези граници няма детонационно горене, счита датчика за дефектен.

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
                            Датчика е пиезокерамичен и най-сигурният начин е с осцилоскоп. Пиезокерамичната пластна генерира напрежение при деформация. Импулса обаче е толкова кратък, че според мен трудно ще се улови с мултицет. Това за датчика.
                            Сега по въпроса:
                            Ако караш с 100 октана или на газ, е напълно възможно да го запише като грешка,тъй като ECU-to "бута" аванс и чака да "чуе" детонации. Има заложени граници, и ако в тези граници няма детонационно горене, счита датчика за дефектен.
                            Колега, не мислиш ли че това е малко тъпо? По твоята логика задължително трябва да има детонация. Аз карам само със 100 октана и не ми записва грешки По-скоро няма връзка със датчика (кабел, букса) или самия той е повереден.

Ако се едитна още веднъж ще ми е за пръв път, но да допълня още, че точно тази грешка си казва, че има проблем във връзките, респективно във сензора. За това казах да се измери датчика, кабела... и така.
                            Last edited by oem; d.m.y г., 19:11.

Comment

Казах , че е напълно възможно, а не че е задължително. Отдавна вече не карам бензин, но форда ми редовно набиваше такава грешка , когато го карах на LPG.
                              Както каза Fiore, може пък да има постоянно детонационно горене (продухана гарнитура между два цилиндъра например). Която и страна на монетата да погледнеш и в двата случая плюе тази грешка при невъзможност да догоди центровката.
                              При ALFA си нямам идея , как точно седят нещата ! Споделих с какво съм се срещал аз.
                              ПП: Не се занимавам с ремонт на автомобили , така, че твоето мнение ВИНАГИ е много по миродавно !
                              Last edited by dobromirski; d.m.y г., 19:22.

Comment

Working...
                              X